Spotřebitelské fórum 2019: Spotřebitel v moderní éře

V lednu 2019 proběhne vědecká konference pořádaná Spotřebitelským fórem. Konference bude zaměřená na spotřebitele v moderní éře.

První panel konference bude zaměřený na spotřebitele na internetu, druhý se potom bude týkat financí moderního spotřebitele. Průvodní slovo pronese ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková a viceguvernér České Národní Banky Tomáš Nidetzký.

Spotřebitel na internetu

Nové digitální možnosti pro spotřebitele jsou spojeny také s častými digitálními hrozbami. Postavení spotřebitele se v moderní éře proměňuje. V čem je chování českých uživatelů internetu specifické?  Ochrání ho současná legislativa produkovaná na úrovni EU nebo naopak roste riziko, že uživatel získá falešný pocit, že o jeho bezpečí je již postaráno jaksi automaticky?

Podívejte se na program celého panelu.

Spotřebitel a finance

Současný ekonomický růst doprovázený růstem mezd napomáhá tomu, že stále širší okruh domácností dokáže část svých příjmů odložit na budoucí spotřebu. Dnešní doba přitom nabízí řadu investičních příležitostí, ve kterých se drobný investor ne vždy snadno orientuje. Dokáží naše domácnosti vhodně rozložit své úspory a správně posoudit skutečnou míru rizika investic? Co lze čekat v oblasti financí od nových technologií? Jak změní náš přístup k investicím a financím obecně postupný přechod na cashless ekonomiku?

Podívejte se na program celého panelu.

Mediálním partnerem konference jsou Hospodářské noviny.

Sdílejte