Flowee: Kdo jsou Neviditelní? Někteří z nich pečují o druhé, přitom sami potřebují pomoc

Přibližně 1,4 milionu Čechů balancuje na hranici chudoby. Propadávají systémem veřejné pomoci i českou ekonomikou. Říká se jim Neviditelní.

Až čtvrtina nízkopříjmových lidí nemá čas a sílu na další brigádu. Jen sedm procent z nich zvládá mít ke své práci další částečný úvazek. „Bohužel tito lidé nemají moc možností, jak se zdražování bránit. Mohou si ke své práci přibrat například brigádu nebo si zvyšovat svoji kvalifikaci. To se však lehko řekne, ale člověku, který přišel ze směny v továrně, to budu těžko vysvětlovat. Nízkopříjmové domácnosti tak mohou spoléhat pouze na solidaritu rodinných příslušníků nebo aktivně začít využívat sociálních dávek,“ řekl pro projekt Neviditelný Aleš Rod, ředitel výzkumu Centra ekonomických a tržních analýz.

 

 

„Pochopení a posílení empatie k potřebám Neviditelných je první krok, jak věci začít měnit k lepšímu,“ řekl pro projekt Neviditelný Kryštof Kruliš, předseda správní rady Spotřebitelského fóra.

Celý článek zde: https://www.flowee.cz/psychologie-a-vztahy/13867-zivot-nad-propasti-lide-na-hranici-chudoby-casto-za-svou-situaci-nemohou

Sdílejte