„V běžném rytmu pracovního života každý den pravidelně obědvá osm z deseti lidí, kteří mají k dispozici závodní jídelnu a jen o něco málo méně lidí se stravenkami. Lidé, kteří si platí jídlo jen ze svého, se stravují o poznání hůře.
Plných osmatřicet procent z nich obědvá nepravidelně nebo jen občas. Pro srovnání – tam, kde je závodní stravování, se takto „odbývá“ o polovinu méně lidí.
„Dříve, než ČR zasáhla epidemie koronaviru, se na home office stravovalo jen asi 10 procent ekonomicky aktivních lidí v ČR. Ti se v největší míře naobědvali z vlastních zásob doma – v rámci home office režimu převážně šetřili čas a do restaurací během dne vyhrazeného právě pro home office se z domova převážně raději nikam ven nevypravovali.“ vysvětluje Kryštof Kruliš, předseda správní rady Spotřebitelského fóra.“