Ekonomický deník: Jídlo vybíráme podle chuti a ceny, zdraví a vyváženost pokrmů řeší pětina lidí

Publikováno Posted in Média

„V běžném rytmu pracovního života každý den pravidelně obědvá osm z deseti lidí, kteří mají k dispozici závodní jídelnu a jen o něco málo méně lidí se stravenkami. Lidé, kteří si platí jídlo jen ze svého, se stravují o poznání hůře.

Plných osmatřicet procent z nich obědvá nepravidelně nebo jen občas. Pro srovnání – tam, kde je závodní stravování, se takto „odbývá“ o polovinu méně lidí.

„Dříve, než ČR zasáhla epidemie koronaviru, se na home office stravovalo jen asi 10 procent ekonomicky aktivních lidí v ČR. Ti se v největší míře naobědvali  z vlastních zásob doma – v rámci home office režimu převážně  šetřili čas a do restaurací během dne vyhrazeného právě pro  home office se z domova převážně raději nikam ven nevypravovali.“ vysvětluje Kryštof Kruliš, předseda správní rady Spotřebitelského fóra.“

Podívejte se na celý článek zde. 

Sdílejte