Patria: Česko si v žebříčku digitální konkurenceschopnosti polepšilo o dvě příčky

Česko si ve světovém žebříčku digitální konkurenceschopnosti polepšilo o dvě příčky a skončilo na 33. místě. Nejvíce konkurenceschopnou ekonomiku v digitální oblasti mají Spojené státy, které udržely prvenství již čtvrtý rok v řadě. Druhé místo letos obsadil Hong-Kong následovaný Švédskem. Žebříček dnes zveřejnil švýcarský International Institute for Management Development (IMD).

„Náš celkový výsledek v digitální konkurenceschopnosti nadále snižuje zejména regulatorní prostředí pro podnikání, kde se například v obtížnosti založení podnikání (56. místo) či ve vymáhání smluvního práva (52. místo) dlouhodobě řadíme v žebříčku mezi nejhorší ze sledovaných zemí. Negativní hodnocení získává Česká republika také za nedostatečnou schopnost využívat při zavádění nových technologií partnerství veřejného a soukromého sektoru či za zapojení žen do výzkumu,“ uvedl Kryštof Kruliš ze Spotřebitelského fóra, které s institutem IMD spolupracuje.

Více na tomto odkaze: https://www.patria.cz/zpravodajstvi/4796240/cesko-si-v-zebricku-digitalni-konkurenceschopnosti-polepsilo-o-dve-pricky.html

Sdílejte