Metro: Praha je městem večírků. Paří se tu lépe než v Amsterdamu

Hlavní město boduje kvůli levným hotelům a toleranci k drogám. V čem je ještě nej? V tom, že se v ní dají snadno sehnat drogy, hluk a večírky nejsou nijak omezované. Navíc Praha „hloupne“.

(…)

Kde se Praha naopak ocitá stále blíže chvostu, je mezinárodní anketa vycházející z takzvaného Smart City Indexu. Česká metropole již druhý rok po sobě výrazně poklesla v celosvětovém žebříčku chytrých měst, který sestavuje švýcarský institut IMD a Univerzita technologie a designu v Singapuru na základě průzkumů veřejného mínění mezi obyvateli 118 světových metropolí.

Nyní se Praha nachází na 78. místě, loni přitom byla 44. a rok předtím obsadila dokonce 19. pozici. Českou metropoli letos předstihla například Varšava, Moskva či Peking. „Praha si přitom pohoršila oproti poměrně vysokému hodnocení v prvním ročníku žebříčku kvůli tomu, že autoři začali brát v potaz některé nové kategorie, jako třeba informovanost o dopravních zácpách či dostupnost bydlení,“ míní Kryštof Kruliš z neziskové organizace Spotřebitelské fórum, která na žebříčku spolupracuje.

Celý článek dostupný na tomto odkaze: https://www.metro.cz/praha-je-mestem-vecirku-pari-se-tu-lepe-nez-v-amsterdamu-pi7-/praha.aspx?c=A211115_190703_metro-praha_peskk

Sdílejte