Patria: S talenty nejlépe zachází Švýcarsko, Česko si polepšilo na 37. pozici

V letošním žebříčku, který hodnotí schopnost zemí vychovat, přilákat a udržet si talenty, si nejlépe vede Švýcarsko. První pozici přitom drží už čtyři roky. Česká republika si polepšila o dvě příčky a nachází se na 37. pozici. Žebříček dnes zveřejnil švýcarský institut IMD, na předních místech se objevují evropské země.

(…)

Při sestavování žebříčku se zohledňuje míra investic do rozvoje domácích talentů, parametry životní úrovně, které zemím umožňují přilákat zahraniční talenty a brání jejich odlivu, ale i to, jaká kvalita talentů je aktuálně dostupná v dané zemi. Srovnání vychází z dostupných statistických údajů umožňujících celosvětové srovnání a je doplněno o průzkum mezi předními manažery v posuzovaných zemích.

„V aktuálním průzkumu mezi manažery nás pak sráží zejména poměrně špatné hodnocení našeho učňovského školství. To se v celosvětovém srovnání průzkumů dostalo až na velmi nelichotivé 57. místo. Nejlépe na světě přitom hodnotí úroveň učňovského školství ve Švýcarsku (1. místo), v sousedním Německu (2. místo) a Rakousku (3. místo).“ dodává Kruliš.

Čtěte více přímo v článku: https://www.patria.cz/zpravodajstvi/4861365/s-talenty-nejlepe-zachazi-svycarsko-cesko-si-polepsilo-na-37-pozici.html

Sdílejte