Aktuálně.cz: Česko se v žebříčku konkurenceschopnosti dostalo na zatím nejlepší místo. Vede Dánsko

Dánsko vede letošní žebříček konkurenceschopnosti, který sestavuje švýcarský institut IMD. Z první pozice sesadilo Švýcarsko, které je letos druhé. V hodnocení zabodovalo i Česko, které postoupilo o osm míst na 26. příčku, což je v této klasifikaci jeho zatím nejlepší umístění.

Ze zemí Visegradské skupiny (V4) zůstává Česko nejvíce konkurenceschopnou ekonomikou, před Maďarskem (39.), Slovenskem (49.) a Polskem (50.). Česko o jednu příčku předstihlo i své dosavadní nejlepší postavení v žebříčku z roku 2016, kdy se umístilo na 27. pozici, uvedl předseda správní rady českého Spotřebitelského fóra Kryštof Kruliš. Spotřebitelské fórum do žebříčku dodává data za Česko.

„Výborné umístění na celkové 12. pozici jsme zaznamenali v rámci nově zavedeného dílčího kritéria, které sleduje bezpečnost internetových serverů,“ uvedl Kruliš. Letošní postup v žebříčku je podle něj dán zejména vylepšením ukazatelů v oblastech efektivity soukromého i veřejného sektoru.

Čtěte více přímo v textu: https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/cesko-se-v-zebricku-konkurenceschopnosti-dostalo-na-zatim-ne/r~0175d494ec8111ecba5b0cc47ab5f122/

Sdílejte