Newstream: Dánsko je poprvé nejvíce konkurenceschopnou zemí, Česko na dosud nejlepším, 26. místě

Švýcarsko přišlo o svůj léta nezpochybnitelný trůn nejvíce konkurenceschopné země světa a prvenství muselo letos přenechat Dánsku. Vyplývá to z nového, letošního žebříčku švýcarského institutu IMD. Česko si oproti loňsku polepšilo o osm pozic a zaujalo dosud svou nejlepší, 26. pozici.

Dánsko se dostalo na první místo žebříčku IMD World Competitiveness Ranking (WCR) poprvé ve 34leté historii průzkumu. „Dánsko hraje extrémně agresivně na frontě udržitelnosti a těží z toho, že je na evropském trhu malou zemí,“ uvedl Arturo Bris, ředitel IMD World Competitiveness Center (WCC), které žebříček vytváří.

(…)

Česká republika o jednu příčku předstihla i své dosavadní nejlepší postavení v žebříčku z roku 2016, kdy se umístila na 27. pozici, uvedl předseda správní rady českého Spotřebitelského fóra Kryštof Kruliš. Spotřebitelské fórum na žebříčku spolupracuje za Českou republiku. Žebříček odráží ekonomické veličiny dosažené zejména za předchozí vlády, upozorňuje Kruliš. Subjektivní hodnocení vycházející z průzkumu mezi předními manažery jsou už letošní a vypovídají o tom, jaká očekávání měli manažeři od nové vlády na jaře letošního roku.

Čtěte více přímo v článku: https://www.newstream.cz/money/dansko-je-poprve-nejvice-konkurenceschopnou-zemi-cesko-na-dosud-nejlepsim-miste

Sdílejte