Kurzy.cz: Praha si druhý rok po sobě pohoršila v celosvětovém žebříčku chytrých měst IMD-SUTD

Zapsaný ústav Spotřebitelské fórum coby odborný spolupracující partner za Českou republiku, švýcarský institut IMD a Univerzita Technologie a Designu v Singapuru (SUTD), dnes společně zveřejnily výsledky třetího ročníku unikátního žebříčku 118 světových měst, který jako jediný nabízí globální srovnání měst na základě vnímání jejich občanů.

Status globálně uznávaného chytrého města je významný pro přilákání talentů a investicSmart City Index je tak nezbytným doplněním tradičního žebříčku konkurenceschopnosti, jenž institut IMD vydává již tři desetiletí.

Na nejlepší rating AAA dosáhl jen Singapur. Druhé nejlepší hodnocení AA získala dvě města, Ženeva a Oslo. Do první světové desítky se dále dostala jako čtvrtá metropole Taiwanu Taipei, následovaná švýcarským Lausanne, Helsinkami, Kodaní, Ženevou, novozélandským Aucklandem a Bilbaem. Vídeň je jedenáctá a o příčku za ní následuje nejlépe hodnocené město amerického kontinentu, kterým se stal New York.

Čtěte více přímo v článku: https://www.kurzy.cz/zpravy/616283-praha-si-druhy-rok-po-sobe-pohorsila-v-celosvetovem-zebricku-chytrych-mest-imd-sutd/

Sdílejte